wtorek, 7 maja 2013

Babeczki kokosowe z rumem


          babeczki mocno kokosowe z odrobiną rumu, oblane czekoladą

Składniki




  • 3 jajka, 1 pełna szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 8 łyżek cukru
  • 5 łyżek kokosu, 80ml rumu lub wódki
  • 1/2 szklanki mleka
  • większe pół kostki margaryny
  • polewa czekoladowa

    Przygotowanie

  • Jajka, cukier i margarynę miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do masy dodajemy mąkę, rum i mleko - miksujemy. Następnie dodajemy kokos i mieszamy. Gotową masę wlewamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni. Polewę w saszetce zalewamy gorącą wodą, gdy się rozpuści polewamy nią babeczki - można dodatkowo posypać kokosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz