Babeczki kokosowe z rumem
babeczki mocno kokosowe z odrobiną rumu, oblane czekoladą
Składniki
- 3 jajka, 1 pełna szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 8 łyżek cukru
- 5 łyżek kokosu, 80ml rumu lub wódki
- 1/2 szklanki mleka
- większe pół kostki margaryny
- polewa czekoladowa
Przygotowanie
-
Jajka, cukier i margarynę miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Do masy dodajemy mąkę, rum i mleko - miksujemy.
Następnie dodajemy kokos i mieszamy.
Gotową masę wlewamy do foremek na babeczki.
Pieczemy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Polewę w saszetce zalewamy gorącą wodą, gdy się rozpuści polewamy nią babeczki
- można dodatkowo posypać kokosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz