wtorek, 19 lutego 2013

SZYBKA SZARLOTKA


  

                          SZYBKA SZARLOTKA













SKŁADNIKI:
2 paczki ciasteczek Mini Szarlotki
1 kg jabłek lub przecier jabłkowy
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 opakowania cynamonu
5 szt. goździków
5 g żelatyny
1/2 szklanki wody przegotowanej
1 szklanka śmietany (kremówki)

PRZYGOTOWANIE:
Jabłka obrać i uprażyć z cukrem waniliowym, cynamonem i goździkami. Na blasze o wymiarze ok. 15 na 30 cm ułożyć ciasteczka. Wcześniej przygotowany mus wystudzić i dodać 5 g żelatyny rozpuszczonej w wodzie. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia. Ubić szklankę śmietany z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Po zastygnięciu jabłka rozsmarować na ułożonych ciasteczkach. 

Udekorować bitą śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz