czwartek, 28 lutego 2013

Zupa z dyni


            Zupa z dyni




Składniki

  • 1 kg. dyni hokkaido (do kupienia w sklepach eko)
  • mała bulwa selera
  • 2,5 l bulionu warzywnego
  • olej sezamowy
  • pieprz ziarno, kolendra ziarno, kumin ziarno, gorczyca ziarno, sól, kurkuma
  • natka pietruszki
  • Imbir korzeń

Etapy przygotowania

  • 1#1 Zupa z dyni hokkaido
    Rozgrzewamy w dużym garnku olej sezamowy. Wrzucamy posiekany imbir, ziarna gorczycy, kolendry, kuminu i podsmażamy chwilę. Dosypujemy kurkumę i sól. Następnie wrzucamy pokrojona w kawałki dynie, seler i posypujemy pieprzem. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Na koniec miksujemy blenderem na krem. Podajemy posypane pietruszką.
  • 2#2 Zupa z dyni hokkaido
    Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Na koniec miksujemy blenderem na krem. Podajemy posypane pietruszką.
  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz